Sportmassage : (voor sporters en niet sporters)

Een stevige massage, ook voor niet sporters, die ervoor zorgt dat de afvalstoffen die vermoeidheid, pijn of kramp veroorzaken, sneller worden afgevoerd. Sportmassage bij sporters zorgt voor een beter herstel na het sporten. Door massages kan een toestand van overtraining verholpen worden. Sportmassage heeft een gunstige invloed op de sportprestaties.

De effecten van een sportmassage zijn, naast verbetering van de doorbloedingstoestand van het spierweefsel, ook verbetering van de structuur van het spierweefsel, en van de aanhechtingen van de pezen en spieren. Bepaalde massagetechnieken werken diep in op de spieren en spierverhardingen, en kunnen soms pijnlijk zijn. Uiteindelijk zal de pijn verminderen en zal blijvend verlichting van de klachten geven.

Bij overbelaste spieren is er vaak sprake van een ophoping van afvalstoffen in het spierweefsel. Voor het afvoeren van afvalstoffen is een (sport)massage uiterst effectief.

Ontspanningsmassage :

Even lekker ontstressen..

Door een ontspannende massage merk je pas hoe pijnlijk of gespannen je lichaam aan kan voelen. Klachten die veel voorkomen zijn: Nek en schouderklachten, rugklachten, hoofdpijn, vermoeidheid, weinig energie. Deze klachten kunnen vaak signalen zijn van overbelasting van lichaam en/of geest. Ook preventief kan een ontspannende massage klachten voorkomen. De massage zorgt voor rust, waardoor er een betere balans ontstaat tussen lichaam en geest.


Praktijk voor

massagetherapie,

sport- en

ontspanningsmassage.